Mens met dementie

Heeft u dementie of is er een vermoeden van dementie? Hoe nu verder?

Hallo!

‘Ik ben de casemanager dementie. ‘Ook vóór de diagnose kan ik u al helpen. Vaak spelen er veel vragen en onzekerheden. Als geen diagnose dementie volgt, stap ik er gewoon weer uit.’

Vraag om hulp en steun

De fase voor een eventuele diagnose is een onzekere fase.
Vaak spelen zorgen over vergeetachtigheid of veranderend gedrag. Vooral het ‘niet pluis gevoel’ speelt in deze fase een rol.

Praat met een casemanager dementie
Een casemanager helpt graag bij het in beeld brengen van uw situatie. Ook ondersteunt en adviseert hij bij de inzet van zorg en begeleiding.

In het ‘Levenspad dementie‘ is meer informatie te vinden over het te bewandelen pad als u te maken krijgt met dementie.

‘Kom via uw huisarts in contact met een casemanager.
Daarnaast kunt u ook zelf via onze website een casemanager benaderen.’

Denk met ons mee

Wij vinden het belangrijk dat u met ons meedenkt over de zorg en ondersteuning voor uw naaste. We hebben daarvoor een actieve klankbordgroep in Twente. Zij komen een aantal keren per jaar bij elkaar om actuele thema’s en regionale ontwikkelingen te bespreken.

Wij nodigen u van harte uit om een keer deel te nemen om te kijken of het wat voor u is! Neem contact op met secretariaat@dementietwente.nl voor meer informatie.

Geheugentest

Twijfelt u of uw geheugenproblemen normaal zijn of dat u dementie hebt? Of vermoedt u dat uw partner of familielid dementie heeft? Dan kunt u de geheugentest doen voor uzelf of voor een ander.

Levenspad dementie

Alle informatie rondom dementiezorg verzameld op één plek! Voor zowel de mens met dementie als voor de mantelzorgers en de zorgprofessionals.

Vragen?

Is uw vraag niet beantwoord of is er nog iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op. Wij wijzen u graag de weg in de wereld van de dementiezorg.