Wat is dementie?

Meer dan alleen vergeten

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Daarnaast komen vasculaire dementie, frontotemporale dementie (FTD) en Lewy body dementie veel voor. Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte die veel vragen oproept. 

Hoe herkent u dementie?

Dementie Twente heeft een signalenkaart beschikbaar waarop beschreven staat welke signalen kunnen wijzen op dementie. Daarnaast bevat de kaart de belangrijkste tips in de omgang met mensen met dementie.

 
Heeft u te maken met dementie?

In het levenspad dementie welke zowel geschreven is voor mensen met demenie, mantelzorgers als professionals is veel informatie te vinden over het te bewandelen pad als u te maken krijgt met dementie.

“Na de diagnose vielen eindelijk alle puzzelstukjes op z’n plek!”

Alzheimer Nederland

Voor meer informatie over dementie verwijzen wij u graag naar de website van Alzheimer Nederland. Hierop is veel betrouwbare informatie te vinden over o.a. verschillende vormen van dementie.

In het levenspad dementie welke zowel geschreven is voor mensen met dementie, mantelzorgers als professionals is veel informatie te vinden over het te bewandelen pad als u te maken krijgt met dementie.

Geheugentest

Twijfelt u of uw geheugenproblemen normaal zijn of dat u dementie hebt? Of vermoedt u dat uw partner of familielid dementie heeft? Dan kunt u de geheugentest doen voor uzelf of voor een ander.

Levenspad dementie

Alle informatie rondom dementiezorg verzameld op één plek! Voor zowel de mens met dementie als voor de mantelzorgers en de zorgprofessionals.

Vragen?

Is uw vraag niet beantwoord of is er nog iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op. Wij wijzen u graag de weg in de wereld van de dementiezorg.