Veelgestelde vragen

Wij helpen graag!

Staat uw vraag hier niet bij? Of wilt u graag meer informatie over dit onderwerp hebben?
Gebruik dan ons contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Een casemanager begeleid mensen met dementie en hun omgeving bij de gevolgen van de ziekte voor het dagelijks leven thuis. Daarnaast ondersteund hij bij het nemen van beslissingen ten aanzien van de zorg en welzijn die nodig is. Meer informatie leest u op de pagina ‘Ondersteuning’

Het streven is om alle mensen met een vermoeden van dementie vanaf het diagnostisch onderzoek een vast coordinatie en aanspreekpunt aan te bieden in de vorm van een casemanager dementie. Meer informatie leest u op de pagina ‘Ondersteuning’

Een casemanager dementie biedt ondersteuning aan mensen met dementie en hun mantelzorger. Op de pagina ‘Ondersteuning’ ziet u een overzicht van alle casemanagers. 

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Alzheimer Nederland.

Een mooie gelegenheid om andere mensen met dementie en mantelzorgers te ontmoeten en tevens informatie op te halen is het bezoeken van alzheimer cafes in de regio. Bekijk het aanbod op de pagina van Alzheimer Nederland.

In de verschillende gemeenten binnen Twente zijn er mogelijkheden om binnen de eigen gemeente andere mensen met beginnende dementie, hun partners en mantelzorgers te ontmoeten. Naast activiteiten voor mensen met dementie is er tevens begeleiding voor mantelzorgers en naasten. Hierbij wordt samengewerkt met casemanagers dementie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de welzijnsorganisatie in uw gemeente of neem een kijkje in de Zorgzoeker.

De casemanager dementie ondersteund bij het in kaart brengen van de situatie en welke stappen mensen met dementie en hun omgeving moet zetten, welke keuzes moeten worden gemaakt en op welke manier dit georganiseerd moet worden.

Voor meer informatie bekijk het onderdeel ‘leven met dementie’ in het Levenspad.

Dementie Twente is een netwerk waarbij ca 40 partners zijn aangesloten. Meer informatie leest u op de pagina ‘Over dementie’.

Dementie Twente is partner bij de Technologie en Zorg Academie. De Technologie & Zorg Academie (TZA) begeleidt bij bewustwording, acceptatie en adoptie van zorgtechnologie in de praktijk.

Geheugentest

Twijfelt u of uw geheugenproblemen normaal zijn of dat u dementie hebt? Of vermoedt u dat uw partner of familielid dementie heeft? Dan kunt u de geheugentest doen voor uzelf of voor een ander.

Levenspad dementie

Alle informatie rondom dementiezorg verzameld op één plek! Voor zowel de mens met dementie als voor de mantelzorgers en de zorgprofessionals.

Vragen?

Is uw vraag niet beantwoord of is er nog iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op. Wij wijzen u graag de weg in de wereld van de dementiezorg.