Laaggeletterdheid en dementie

Je bent als volwassene laaggeletterd, als je moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen. In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Deze mensen hebben vaak moeite om hun ziekte te begrijpen en een weg te vinden in de zorg rondom dementie.

Vraag om hulp en steun

De fase voor een eventuele diagnose is een onzekere fase.
Vaak spelen zorgen over vergeetachtigheid of veranderend gedrag. Vooral het ‘niet pluis gevoel’ speelt in deze fase een rol.

Praat met een casemanager dementie
Een casemanager helpt graag bij het in beeld brengen van uw situatie. Ook ondersteunt en adviseert hij bij de inzet van zorg en begeleiding.

In het ‘Levenspad dementie‘ is meer informatie te vinden over het te bewandelen pad als u te maken krijgt met dementie.

Wist u dat er vanuit Pharos voorlichtingsfilmpjes beschikbaar zijn in diverse talen?

Meer informatie?

Wilt u meer weten informatie over de zorg en ondersteuning rond dementie?

Bekijk dan ons levenspad. Hier staat per stap de belangrijkste informatie beschreven voor de mens met dementie, mantelzorger en de professional. 

Themagroep

Binnen Dementie Twente is er een themagroep actief die zich bezighoudt met dit thema. Onderwerpen zoals: activiteiten, dagbesteding en informatiemateriaal worden besproken. Daarnaast werken we samen aan het verder verhogen van de deskundigheid van professionals. Heeft u tips? Wij horen dat graag via secretariaat@dementietwente.nl

Levenspad dementie

Alle informatie rondom dementie verzameld op één plek! Voor zowel de mens met dementie als voor de mantelzorgers en de professionals.

Vragen?

Is uw vraag niet beantwoord of is er nog iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op. Wij wijzen u graag de weg in de wereld van de dementie.