Casemanagement dementie

De casemanager dementie

Een casemanager dementie begeleidt de mens met dementie en zijn omgeving bij de gevolgen van de ziekte voor het dagelijkse leven thuis. De casemanager dementie informeert en coördineert de noodzakelijke zorg. Daarin werkt hij samen met de betrokken professionals van verschillende organisaties. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de zorg rondom de mens met dementie en zijn omgeving zo goed mogelijk wordt georganiseerd. De casemanager is werkzaam voor een zorgorganisatie, maar gaat onafhankelijk te werk.
Hallo!

‘Als casemanager werk ik graag samen en help ik bij het in beeld brengen van de situatie. Ook ondersteun ik bij de inzet van zorg en begeleiding.’

Wanneer schakelt u een casemanager dementie in?

Het streven is om alle mensen met (een vermoeden van) dementie vanaf de start van het diagnostisch onderzoek een vast coördinatie- en aanspreekpunt te bieden. Al bij een niet pluis gevoel kan er zo nodig een beroep gedaan worden op een casemanager dementie. Hij kan dan al wat betekenen in de informatievoorziening en daar waar nodig ondersteunen in het toe leiden naar diagnostiek.

De kosten voor een casemanager worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Dit valt onder het basispakket. Het verplichte eigen risico is hierop niet van toepassing. Als de cliënt een WLZ (Wet Langdurige Zorg) indicatie heeft, valt het onder de eigen bijdrage van het CAK.

Hoe vind ik een
casemanager dementie?

In Twente werken de casemanagers dementie vanuit hun eigen zorgorganisatie, maar gaan onafhankelijk te werk.

Als u hieronder klikt, vindt u de lijst met de aanbieders en contactgegevens van casemanagement dementie in Twente:

 


Mantelzorger? Hoe gaat het?

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Om deze reden wordt er iedere 2 jaar een onderzoek uitgevoerd onder mantelzorger voor mensen met dementie.
 
De resultaten van de dementiemonitor 2020 kunt u via onderstaande knop bekijken.
 
Voor Twente is eveneens een regiorapport beschikbaar. 
 

Levenspad dementie

Alle informatie rondom dementiezorg verzameld op één plek! Voor zowel de mens met dementie als voor de mantelzorgers en de zorgprofessionals.  

Nieuwsbrief

Via de maandelijkse nieuwsbrief blijft u op de hoogte van scholingen, activiteiten, producten en alle actuele landelijke en regionale ontwikkelingen. 

Vragen?

Is uw vraag niet beantwoord of is er nog iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op. Wij wijzen u graag de weg in de wereld van de dementiezorg.