Wie kan u helpen?

De casemanager dementie

De casemanager begeleidt u en uw omgeving bij de gevolgen van uw ziekte voor uw dagelijks leven thuis. Daarnaast ondersteunt hij u bij het nemen van beslissingen ten aanzien van de zorg en welzijn die u nodig heeft.
Hallo!

‘Ik ben de casemanager dementie. Ik bied ondersteuning aan mensen met dementie en hun mantelzorger.’

Ondersteuning

De casemanager denkt actief met u mee en adviseert als u vragen heeft over bijvoorbeeld zorg, wonen en wet- en regelgeving. De casemanager informeert en probeert de noodzakelijke zorg voor u te organiseren en te coördineren. Dit gebeurt altijd in samenspraak met u en uw mantelzorger(s). Tevens verwijst hij u door naar de door u gekozen zorgverlener of instantie.

In het document “Wie is wie‘ ziet u in één oogopslag wie er allemaal betrokken zijn in de wereld van dementie.

“Ik heb geen thuiszorg nodig, maar ik heb al wel contact met een casemanager. Het eerste gesprek verliep prettig er wordt namelijk goed naar mijn wensen gekeken”

Ervaringsverhaal van Gerard (65 jaar)

Hoe vind ik een
casemanager dementie?

In Twente werken de casemanagers dementie vanuit hun eigen zorgorganisatie. De casemanager is werkzaam voor een zorginstelling, maar gaat onafhankelijk te werk. Hij adviseert u en uw mantelzorger op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeur. 

Als u hieronder klikt, vindt u de lijst met de aanbieders en contactgegevens van casemanagement dementie in Twente: 

Kosten

De kosten voor een casemanager worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit valt onder het basispakket. Het verplichte eigen risico is hierop niet van toepassing. Als u een WLZ (Wet Langdurige Zorg) indicatie heeft, valt het onder de eigen bijdrage van het CAK.

In contact komen

De huisarts kan rechtstreeks doorverwijzen naar de casemanager dementie van de zorgorganisatie waarvoor u voorkeur heeft. U mag ook zelf contact opnemen met een casemanager. 

Vragen?

Is uw vraag niet beantwoord of is er nog iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op. Wij wijzen u graag de weg in de wereld van de dementie.