Welkom nieuwe netwerk partner, Zorgmaatje aan Huis Twente

Wij zijn er voor u!

Heeft uw naaste te maken met dementie? Wilt u graag dat hij/zij langer en prettiger thuis blijft wonen? Bent u zelf een mantelzorger, maar zou u het fijn vinden op bepaalde momenten de zorg te kunnen delen of over te dragen? Dan biedt Zorgmaatje aan Huis Twente uitkomst voor u!

Waarom kiezen voor ons?

Een Zorgmaatje aan Huis biedt ondersteuning in de breedste zin van het woord. Van boodschappen doen, tot huishoudelijke hulp en aanvullende zorgtaken. Dit is niet-medische mantelzorg, maar we kunnen tevens de thuiszorg ondersteunen bij de verzorging zodat er minder capaciteit nodig is van de thuiszorg.

We zijn een platte organisatie met 1 aanspreekpunt via de zorgondernemer. De zorgondernemer is zowel coördinator, contactpersoon en eindverantwoordelijke. We communiceren met de thuiszorg, casemanager, familie/naasten en andere zorgverleners om de zorg optimaal op elkaar af te stemmen en de cliënt centraal te stellen. 

Alleen de netto uren worden gefactureerd (de zorguren die we inzetten bij de cliënt). Intakegesprekken en administratiekosten worden niet berekend. Er is geen sprake van maandelijkse abonnementskosten. We hanteren een landelijk scherp tarief en volgen de ORT-richtlijnen vanuit de CAO VVT. We werken met freelancers d.m.v. Verloning.nl. Hierdoor zijn onze Zorgmaatjes flexibel in hun ureninzet, zijn ze betrouwbaar qua inzet en werken we zoveel mogelijk met 1 vertrouwd gezicht. Tevens kunnen we op deze manier maatwerk leveren. 

Quote van cliënten

*De mate waarin Zorgmaatje voor mijn demente moeder zorgt en daarmee onze familieleden ontzorgt is boven verwachting goed. De communicatie is snel en duidelijk en het enthousiasme is groot. We hadden niet beter kunnen wensen.

*Er is goed geluisterd naar de wensen van ons, communicatielijnen zijn kort en goed bereikbaar. Het Zorgmaatje komt wekelijks bij mijn man met dementie zodat ik met een gerust gevoel kan werken. Het Zorgmaatje is een fijne aanvulling op de verdere mantelzorg, denkt mee in mogelijkheden en kijkt vooral wat van belang is voor mijn man om het prettig te hebben.

Even voorstellen!

Hoi! Ik ben Brenda van Hardeveld, de nieuwe netwerkcoördinator van Dementie Twente. Ik ben 41 jaar oud en moeder van twee prachtige kinderen, Seth (12) en Myrthe (10). Samen met mijn man en kinderen reizen we veel en genieten we van de kleine dingen samen. Ik speel tenorsaxofoon bij Big Fun Showband en ben graag buiten met mooi weer. Als het even kan sta ik op de skeelers. Hier kan ik mijn energie lekker in kwijt.

De afgelopen 15 jaar heb ik veel ervaring opgedaan binnen de wereld van dementie. Eerst op een PG-afdeling, waar ik coördinator was van een team medewerkers en verantwoordelijk voor de groep bewoners met dementie. Later kwam ik in de thuiszorg terecht en behaalde ik als wijkverpleegkundige mijn diploma casemanager dementie. Zo kon ik beter hulp en advies geven aan de mensen met dementie in de wijk. Weer een paar jaar later introduceerde ik de rol ‘Dementia Care Mapper’ in de organisatie waar ik werkte. Hiermee gaf ik de mensen met dementie die minder goed voor zichzelf kunnen spreken een stem. Ook zorgde ik ervoor dat de scholing rondom dementie binnen de organisatie afgestemd werd op de meest actuele zorgstandaard dementie. Deze heb ik dan ook mogen uitdragen naar alle teams binnen de organisatie. Verder was ik fanatiek in het Dementie Vriendelijk maken van alle mensen in Enschede Zuid. 

Toen de vacature door het vertrek van Loes vrijkwam spraken veel mensen mij aan; die functie is voor jou! Nou, dat dacht ik ook! Mijn geluk kon niet op, toen ik hoorde dat ik deze mooie rol mag gaan vervullen.

Wil je me persoonlijk ontmoeten? Graag! Ik ben telefonisch (0610268038) en via de mail (brenda.van.hardeveld@dementietwente.nl) goed te bereiken of probeer zo snel mogelijk te antwoorden, vanaf 1 februari 2025.

Levenspad dementie landelijk!

Hoera! Met heel veel trots lanceren we hier het landelijke Levenspad dementie. Dit online platform biedt mensen met dementie, hun naasten en zorgprofessionals een handige ‘routekaart’ vol informatie en ondersteuning voor elke fase binnen het dementieproces. Het Levenspad verbetert de zorg en ondersteuning en verbindt betrokkenen.

Ontdek dit prachtige informatiekanaal hier