Train de Trainer Samen Dementievriendelijk DOE GOED! Vrijwilligers

Train de Trainer Samen Dementievriendelijk DOE GOED! Vrijwilligers

Wanneer

3 februari 2021 t/m 10 februari 2021    
09:00 - 17:00

Waar

Kulturhus Marktstraat 23, Borne

Samen met Samen Dementievriendelijk organiseert Dementie Twente speciaal voor vrijwilligers de kosteloze training om als vrijwillige trainer voor het programma Samen Dementievriendelijk aan de slag te kunnen gaan!

Wat doet een trainer voor het programma Samen Dementievriendelijk?

Een trainer van Samen dementievriendelijk geeft, in een tweetal, een training van 2,5 uur waarin deelnemers leren wat dementie is en hoe je dementie kunt herkennen. Het goed omgaan met mensen met dementie staat centraal, waarbij onder begeleiding van de trainers geoefend wordt aan de hand van praktijksituaties. We vragen trainers minimaal 10 trainingen per jaar te geven, dit zal in de eigen regio zijn. De reiskosten worden hiervoor vergoed.

We vinden het belangrijk dat trainers van Samen dementievriendelijk voldoende kennis en vaardigheden hebben om aan de slag te gaan als trainer bij Samen dementievriendelijk. Je krijgt van ons een tweedaagse training, dit noemen wij ‘Train-de-trainer’ bijeenkomsten. Na afloop nemen wij contact met je op over hoe jij en wij deze bijeenkomsten ervaren hebben. Op basis hiervan zullen we bekijken of je geschikt zou zijn om trainer te worden bij ons programma.

De eerstvolgende Train-de-trainer bijeenkomsten voor vrijwilligers in Twente staan gepland op:
Woensdag 3 februari en woensdag 10 februari.

NB De train-de-trainer is een tweedaagse training. Deelname aan beide dagen is verplicht.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.