WereldAlzheimerdag Alzheimer café Hellendoorn- Nijverdal

WERELD ALZHEIMERDAG: COMMUNICATIE BIJ DEMENTIE

Woensdagavond 25 september zal ook het Alzheimercafé Hellendoorn-Nijverdal aandacht besteden aan Wereld Alzheimerdag. Centraal staat het thema Communicatie. Graag willen we deze avond de bezoekers meer inzicht geven in de belangrijke rol die communicatie inneemt in de omgang met mensen met geheugenproblemen.

Theater aan de lijn zal in samenwerking met To the Point tijdens de voorstelling met diverse scenes alledaagse situaties voor het voetlicht brengen waarin de invloed van geheugenproblemen in de communicatie met elkaar duidelijk wordt. Als bijvoorbeeld eenmaal de diagnose dementie gesteld is, rijst al gauw de vraag: hoe hier nu verder mee om te gaan? In de voorstelling “Waar ga je heen?” zullen mooie, herkenbare scenes gespeeld worden, waarin we het echtpaar Mia en Wim zullen volgen. Mia blijkt de ziekte Alzheimer te hebben en we zien tot welke ontroerende situaties en soms ook hilarische miscommunicatie dit kan leiden.

Tijdens de voorstelling wordt informatie gegeven over dementie en hoe de omgeving hier het beste mee om kan gaan. Astrid Verhaag, Ilse Roelofsen en Peter Paul Hattinga Verschure zullen na afloop van de voorstelling graag de opgeroepen vragen beantwoorden. Allen hebben vanuit hun zorgervaring grote affiniteit met het onderwerp communicatie bij geheugenproblemen.

Dankzij het Fonds Sluyterman Van Loo wil de werkgroep Alzheimercafé Hellendoorn-Nijverdal met deze bijzondere voorstelling een bijdrage leveren aan een meer dementievriendelijke samenleving.

Locatie: Het Centrum, Constantijnstraat 7A, in Nijverdal

Aanvang: Zaal open om 19:15, we beginnen om 19:30 uur

Einde: We denken de avond om 21:30 uur af te sluiten

De koffie staat klaar bij binnenkomst!

 

Recommended Posts