Training GOED omgaan met dementie voor vrijwilligers in Oldenzaal

In de training ‘GOED omgaan met dementie’ leren vrijwilligers stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer zij in contact komen met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, ook binnen jouw vereniging of organisatie.

 In de beginfase van het dementeringsproces is over het algemeen (nog) geen zorg of opvang nodig. In deze fase willen mensen hun vertrouwde, dagelijks leven voortzetten. Zelf de boodschappen halen, actief blijven in de vereniging, probleemloos een kopje koffie drinken op een terras, dat zijn zaken die voor hen belangrijk zijn. Met andere woorden: Blijven meedoen!

Hoe kun je daar als vrijwilliger bij helpen?

Binnen verenigingen en organisaties zijn vele vrijwilligers actief. Deze vrijwilligers zullen in de toekomst in toenemende mate te maken krijgen met dementie, hetzij doordat ze zelf deze diagnose krijgen of doordat een collega vrijwilliger of bijv. verenigingslid hiermee geconfronteerd wordt. Het is van belang om deze vrijwilligers te informeren over dementie met als doel: Mensen met dementie zo lang mogelijk actief laten blijven binnen hun eigen vereniging of organisatie.

GOED training

In de training ‘GOED omgaan met dementie’ leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bepreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips.

Zo hopen we uiteindelijk te bereiken dat Oldenzaal een plek wordt waar mensen met dementie kunnen blijven meedoen!

De training wordt gegeven op donderdag 13 februari van 18.30-20.30 uur in Breedwijs, Helmichstraat 42b in Oldenzaal. De training is bedoeld voor vrijwilligers uit Oldenzaal. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan de training. Wel vragen wij je aan te melden vóór 6 februari a.s. Dit kan telefonisch via 0541- 57 14 14 of per mail: info@impuls-oldenzaal.nl.

Heb jij als organisatie of vereniging een groep vrijwilligers waarmee je de training gezamenlijk wilt volgen? Dat kan ook! Neem dan contact met ons op via bovenstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Recommended Posts