Theatervoorstelling op 14 oktober over dementie in Wierden en Enter

14 oktober 2019 gratis theatervoorstelling over dementie

Op 14 oktober wordt in Enter en in Wierden de herkenbare en ontroerende theatervoorstelling ‘Waar ga je heen?’ over dementie opgevoerd.

Enter Locatie: De Kröl, Dorpsstraat 158 Tijd: 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) Kosten: gratis Aanmelden: www.wierden.nl/theater

Wierden Locatie: Ontmoetingscentrum, Spoorstraat 7 Tijd: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) Kosten: gratis Aanmelden: www.wierden.nl/theater

Voor wie is de voorstelling bedoeld?

Iedereen die te maken heeft met dementie is van harte welkom. Bent u mantelzorger van iemand met dementie? Wonen er mensen met dementie bij u in de buurt? Werkt u zelf met mensen met dementie? Dan is deze theatervoorstelling speciaal voor u bedoeld.

Over de voorstelling

“Theater aan de Lijn” speelt scenes met herkenbare situaties. Die worden afgewisseld met informatie over dementie en gesprekken met het publiek. Zo kunt u gemakkelijk ervaringen en tips delen met anderen.

Mia heeft een baan, maar kan zich niet goed meer concentreren. We zien het echtpaar Mia en Wim thuis in gesprek over alledaagse onderwerpen. Mia reageert naar Wim kort aangebonden. De communicatie tussen de twee gaat steeds stroever.

Wat is er aan de hand? Is het de overgang? Is ze overspannen? Na de diagnose dementie is de belangrijkste vraag: hoe nu om te gaan met Mia? Mia en Wim maken inzichtelijk waar het mis kan gaan en hoe het beter kan. Gaandeweg het proces van Mia, kan Wim steeds beter inspelen op de situaties die zich voordoen.

Dementievriendelijk Wierden

De theatervoorstelling wordt u aangeboden in het kader van ‘Dementievriendelijk Wierden’. In de gemeente Wierden werken we namelijk aan een dementievriendelijke gemeenschap, waarin iedereen dementie accepteert. En waarin de gemeenschap mensen met dementie een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten.

Eén op de vijf Nederlanders krijgt immers dementie, en 70% van deze mensen woont nog thuis. Voor deze mensen en hun mantelzorgers is het van belang dat ze mee kunnen blijven doen.

Vragen

Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij het Zorgloket. Het Zorgloket is ’s ochtends telefonisch bereikbaar op tel. 0546 580 990.

 

Recommended Posts