Mini Symposium Alzheimer Dinkelland

Op woensdag 25 september aanstaande vindt er interessant een Mini Symposium plaats voor iedereen die in aanraking komt met dementie of daarin geïnteresseerd is. We ontvangen meerdere gasten die u bijpraten over dementie. Huisarts Evelien oude Nijhuis vertelt over de rol van de huisarts met betrekking tot de eerste klachten en het verdere ziekteverloop van dementie. Vervolgens vertelt een psycholoog van Zorggroep Sint Maarten over het veranderende gedrag en karakter van mensen met dementie en hoe daar mee om te gaan.

Aansluitend zal casemanager Ursula Groeneveld in gesprek gaan met de 67-jarig Ine, een vrouw met de ziekte van Alzheimer. “Ook haar man worstelt erg met haar ziekte. Hoe kan hij met haar leefwereld contact maken en houden”?

Het koor Viventie uit Tilligte zal ter opluistering een paar nummers zingen die betrekking hebben op dementie.

Met deze avond hopen we dat vooral mensen met verschijnselen van dementie, mantelzorgers en mensen uit het werkveld, die met dementie te maken hebben, zich deze avond zullen aanmelden om herkenning en handvatten te kunnen krijgen, hoe zelf om te gaan met deze problematiek. Aansluitend kunnen de huisarts, psycholoog of de casemanager met u persoonlijk in gesprek gaan of met u van gedachten wisselen.

De voorstelling vindt plaats op:
25 september 2019, in Het Damast, Laagsestraat 4 in Ootmarsum.
Vanaf 19.00 uur is de zaal open en staat de koffie klaar.
De avond start om 19.30 uur en rond 21.30 uur zal de avond eindigen.
Toegang is gratis; een vrije gift wordt bijzonder gewaardeerd. Alle geïnteresseerden en betrokkenen bij dementie zijn van harte welkom!
Opgave: tot 20 september a.s. Mailadres: e.harmsen@swtd.nl telefoon: 06-38594369
of r.kamphuis@swtd.nl telefoon: 06-12222840

Dit mini symposium is een gezamenlijk initiatief van Carint Reggeland, Zorggroep Sint Maarten, Buurtzorg Nederland en de
Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland.

Recommended Posts