Dementia Care Mapping

Wat is het toch mooi als je verbindingen tot stand kunt brengen tussen organisaties en professionals in het netwerk. Helemaal als het bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor de mens met dementie!

Brenda van Hardeveld (de Posten) heeft de opleiding Dementia Care Mapping gedaan en is vanuit deze rol betrokken geraakt bij een jonge meneer die woont bij Stichting Actolei. Zie onderstaand de ervaring van stichting Actolei met Dementia Care Mapping.

Ervaring met Dementia Care Mapping

Onder leiding van Brenda van Hardeveld, DCM’er van De Posten, hebben wij een Dementia Care Mapping traject mogen ervaren. Door de observatie-methodiek heeft Brenda in één dag een zeer gedetailleerd beeld kunnen schetsen van een aantal van onze cliënten en zij wij ons bewuster geworden van alles wat er op een dag rondom onze cliënten gebeurd. Dit heeft een rijke “dataset” van observaties opgeleverd waarmee wij aan de slag zijn gegaan om in te zoomen op individuele cliënten en daarmee een nieuwe impuls te geven aan hun zorgplannen. Voor ons is het heel waardevol gebleken dat Brenda als externe observator in het team aanwezig is geweest; gecombineerd met de deskundigheid van het team zorgen de feitelijke observaties van Brenda voor meer bewustzijn rondom onze dementie-gerelateerde zorg. 

Jochem Goldberg
Gedragswetenschapper Stichting Actolei

Lees in onderstaand document meer over Dementia Care Mapping

Bekijk hier de website van DCM Nederland

Recommended Posts