Wet zorg en dwang

Onvrijwillige opname en zorg. Hoe regelen we dat in Twente?

Ruim twee jaar geleden is vanuit IZO Twente een lerend netwerk gestart rondom de Wet Zorg en Dwang (WZD). Dementie Twente is daarbij aangesloten. De vraag om een praktische vertaling van de afspraken en informatie beschikbaar te maken kwam daar naar voren. Daarom is er de afgelopen periode door professionals uit dit netwerk in samenwerking met Dementie Twente en Studio Nieuwe Weide gewerkt aan een praktische routekaart. Deze routekaart noemen we: “De wet zorg en dwang, onvrijwillige opname en zorg hoe regelen we dat in Twente?”

Het is een visualisatie geworden van de verschillende opname types binnen de WZD. Beschikbare informatie is samengebracht en stapsgewijs beschreven. De mantelzorger is niet vergeten. Voor hen wordt aandacht gevraagd in de verschillende stappen en is er ook een pagina met informatie voor ze beschikbaar. De mantelzorger kan gewezen worden op de beschikbaarheid van het document onder folders en informatiemateriaal

De routekaart is opgenomen in de Kennisbank op de website van Dementie Twente. Als je nog geen inlog hebt van de kennisbank, kun je deze makkelijk aanmaken.

Daar zal steeds de meest actuele versie beschikbaar zijn.

Heb je aanvullingen of verbeterpunten? Dan horen we dat graag. Dit document is een werkdocument en zal waarnodig steeds aangepast of aangevuld worden. 

Stuur een mail naar secretariaat@dementietwente.nl om aanvullingen of verbeterpunten door te geven!

Recommended Posts