Levensboek voor mensen met een migratieachtergrond en dementie

Ontzettend blij zijn wij dat we kunnen zeggen dat het levensboek voor mensen met een migratieachtergrond en dementie gereed is!

Samen met professionals uit ons netwerk, andere netwerken en Pharos is er gewerkt aan dit boekje. Ook zijn er op verschillende momenten in het ontwerpproces testrondes geweest met de doelgroep om het levensboek zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en behoeften. Wij willen iedereen heel erg bedanken voor de inzet en zijn trots op het eindresultaat. Wij hopen dat dit boekje bijdraagt aan het leren kennen van mensen en het beter begrijpen van mensen.

Er is voor gekozen om het boekje in het Nederlands te laten drukken. Hiervoor is gekozen om het boekje voor een zo breed mogelijke doelgroep te kunnen gebruiken. Alle geschreven teksten zijn ondersteund met prachtige illustraties. Deze zijn gemaakt door Ellen de Gozel van What Ellse. Het boekje is vorm gegeven door Elly Wenneger van Studio Nieuwe Weide.

De boekjes kunnen vanaf nu ingezet worden in de zorg en ondersteuning van mensen met dementie en een migratieachtergrond!

De boekjes zijn voor professionals, vrijwilligers en inwoners van Twente kosteloos te bestellen via secretariaat@dementietwente.nl. Buiten Twente zijn de boekjes tegen de kostprijs van 10 euro per boekje te bestellen.

Recommended Posts