Een beetje kleur in deze bijzondere tijd

Het leven loopt in deze tijd net even anders dan normaal en dat is voor heel veel mensen ingrijpend en voor mantelzorgers in veel gevallen misschien nog wel net ietsje meer! Daarom heeft initiatiefneemster Annemarie Evers de handen met een aantal vrienden in één geslagen om (jonge) mantelzorgers een tafelmandala kleurpakket aan te bieden om op een positieve manier met elkaar in contact te zijn. Een welkome afleiding, wetende dat ruim één op de zes Twentenaren mantelzorg verleent. 

Vrijwilligers zijn op dit moment hard aan het werk om alle pakketten in te pakken. En de leden van de Rotary staan klaar om de pakketten te gaan verspreiden.

Dit alles zodat (jonge) mantelzorgers de komende tijd heerlijk kunnen tekenen met hun partner, het hele gezin, met ouders, broers en/of zussen. Het is helpend om op deze manier even de gedachten te verzetten, maar ook helend om samen op een geheel andere wijze in contact te zijn binnen gezinnen, waar in coronatijd veel extra stress wordt ervaren.

Het initiatief groeit dan ook hard. Vrijwilligers sluiten zich spontaan aan en donateurs melden zich belangeloos, waaronder het Lokaal Fonds Hengelo, het Twentse Noabers Fonds en een aantal grote bedrijven. Het idee wordt ten aanzien van onder meer distributie ondersteund door de Rotary en ook is de hulp van SIZ Twente ingeroepen om ervoor te zorgen dat de pakketten bij de juiste gezinnen terecht komen. Het doel was om in eerste instantie 1000 (jonge) mantelzorgers in Borne en Hengelo e.o. met hun naasten en/of gezin aan de slag te laten gaan. Echter is dit aantal reeds ruim overschreden en kan de actie breder worden uitgezet. Hiervoor zal de komende tijd de hulp van de diverse steunpunten mantelzorg in de regio worden ingeroepen.

De (jonge) mantelzorgers krijgen alle benodigdheden aangereikt en thuisbezorgd via het initiatief. Het pakket bestaat uit de tafelmandala’s (van 100 cm en 50 cm groot), de bijbehorende kleurpotloden en een puntenslijper uiteraard. De bezorging verloopt geheel contactloos volgens de huidige gewenste norm. Er is zelfs aan gedacht dat de pakketten zelf geheel ingepakt minimaal drie dagen in quarantaine gaan, voordat zij worden uitgeleverd.

Heeft u een gezinslid met een chronische ziekte, beperking, verslaving en/of psychische problemen? Woont u in de gemeenten Borne, Hengelo, Hof van Twente, Haaksbergen, Enschede, Almelo, Dinkelland, Losser, Oldenzaal of Tubbergen en wilt u graag een kleurpakket ontvangen, neem dan contact met ons op via: info@siztwente.nl. Voor meer informatie over het initiatief kunt u zich richten  tot: eenbeetjekleur@gmail.com.

 

 

Recommended Posts